Nötknäpparen

En julbalett för hela familjen

Äntligen är den älskade julsagan Nötknäpparen tillbaka. Upplev Göteborgs juligaste föreställning med sagolik scenografi, vackra kostymer och allt som hör den svenska julen till.

Gå med hela familjen på en föreställning som förutom dans bjuder på skådespel och julstämning för både små som stora. Ensemblen består av en härlig blandning av dansande barn, professionella dansare och karaktärsdansare.

Upplev den välkända julsagan där Clara och hennes nötknäpparsoldat bjuds på ett fantastiskt äventyr. I julnattens magi möter de en armé av råttor, går vilse i en snöstorm och besöker ett pepparkaksslott där julens alla sötsaker får liv. Nötknäpparen och Clara förvandlas under sin resa till prins och prinsessa som tillsammans dansar balettens klassiska pas de deux till Tjajkovskijs älskade musik.

Skolan har en lång tradition av att dansa sagobaletter för Göteborgspubliken och till jul 2018 sätter vi upp den juliga föreställningen Nötknäpparen som kommer att bli vår absolut största produktion någonsin med traditionella och eleganta kostymer med tyll och siden, vi syr t.ex. upp 20 specialdesignade balettutuer till snöriket och föreställningens ballerinor.

säger Sebastian Michanek, konstnärlig chef för Svenska Balettskolan.

Tillsammans med sagolik scenografi kommer vi bjuda in publiken till vårt juläventyr. Det är en otroligt bra möjlighet för våra elever att kunna utvecklas i ett professionellt sammanhang tillsammans med dansare och skådespelare,

Föreställningen ges fredag 1 juni kl 18.00 och lördag 2 juni kl 16.00

Vuxen: 395kr
Barn/Ungdom t.o.m. 26 år: 195kr
Speltid: ca 2 timmar inkl paus.
Spelas i December 2018

Föreställningen rekommenderas från 4 år

Läs med och boka biljetter på nötknäpparen.se

Foto: Emmy Jonsson
Illustration: Emmanuel Pettersson

Föregående

Nästa

Pin It on Pinterest

Share This