Om skolan

På Svenska Balettskolan går killar och tjejer i årskurs 4-9 som älskar att dansa!

Sveriges yrkesförberedande grundskola

med elitutbildning i dans

Förutom vanliga ämnen som matematik, svenska och engelska har vi klassisk balett, modern nutida dans, pilates, styrketräning, akrobatik, scenisk folkdans, jazz- och streetdans samt drama på schemat.

Utbildningen är en elitutbildning som består av en förberedande yrkesdansarutbildning i grundskolan (åk 4-9) och en yrkesdansarutbildning i gymnasieskolan. Antagningsproven sköts av Skolverket, med hjälp av en internationell jury.

Syftet med den förberedande yrkesdansarutbildningen i grundskolan är att eleverna ska få de tekniska färdigheter och den konstnärliga uttrycksförmåga som krävs för att kunna antas till en yrkesdansarutbildning.

Vi arbetar tillsammans med professionella dansare och koreografer för att ge eleverna de konstnärliga och tekniska färdigheter som förbereder dem inför att dansa på scen och möta publik. Flera gånger per år sätter vi upp föreställningar på olika teatrar och åker ut på turné i regionen.

Eleverna läser även grundskolans teoriämnen och har möjlighet att söka till samtliga nationella program på gymnasienivå när de har gått ut årskurs 9.

Utbildningen har riksintag och elever från hela regionen går på skolan.

 

Välkommen till öppet hus lördag 13 och 20 januari 10.00-13.00!

Pröva på att dansa och upplev barnföreställningen Cirkusbaletten gratis!Möt lärare, elever och föräldrar och få information om hur en skoldag ser ut på Svenska Balettskolan. Alla barn mellan 8  – 11 år är välkomna att pröva på att dansa. Dansklasserna består av olika...

läs mer

Frågor och svar

Måste man ha dansat innan för att börja i årskurs 4? Nej, det finns inga krav på tidigare danserfarenhet när du söker till årskurs 4 men kan krävas till övriga årskurser. Hur går antagningsproven till? Antagningsproven eller färdighetsproven som dom kallas är upplagda...

läs mer

Hur är det att börja i åk 4 på Svenska Balettskolan?

Här berättar en klass i åk 4 om hur de upplevde att söka till skolan och om hur deras skoldag ser ut. Skoldagen på Svenska Balettskolan startar alltid med balett. ”Klockan 8 på morgonen ska vi vara ombytta, ha gjort knut och vara uppvärmda.”Ibland är man trött på...

läs mer

Pin It on Pinterest

Share This