Om skolan

På Svenska Balettskolan går killar och tjejer i årskurs 4-9 som älskar att dansa!

Sveriges yrkesförberedande grundskola

med elitutbildning i dans

Förutom vanliga ämnen som matematik, svenska och engelska har vi klassisk balett, modern nutida dans, pilates, styrketräning, akrobatik, scenisk folkdans, jazz- och streetdans samt drama på schemat.

Utbildningen är en elitutbildning som består av en förberedande yrkesdansarutbildning i grundskolan (åk 4-9) och en yrkesdansarutbildning i gymnasieskolan. Antagningsproven sköts av Skolverket, med hjälp av en internationell jury.

Syftet med den förberedande yrkesdansarutbildningen i grundskolan är att eleverna ska få de tekniska färdigheter och den konstnärliga uttrycksförmåga som krävs för att kunna antas till en yrkesdansarutbildning.

Vi arbetar tillsammans med professionella dansare och koreografer för att ge eleverna de konstnärliga och tekniska färdigheter som förbereder dem inför att dansa på scen och möta publik. Flera gånger per år sätter vi upp föreställningar på olika teatrar och åker ut på turné i regionen.

Eleverna läser även grundskolans teoriämnen och har möjlighet att söka till samtliga nationella program på gymnasienivå när de har gått ut årskurs 9.

Utbildningen har riksintag och elever från hela regionen går på skolan.

 

Prova på dans gratis och kom med till öppet hus!

Lördag 19 januari samt 9 och 23 februari 2019 Lördag 19 januari samt 9 och 23 februari 2019 håller vi öppet hus där alla barn från 8-11 år kan prova på dansklasser och uppleva barnföreställningen Cirkusbaletten. Dansklasserna består av olika moment från balett och...

läs mer

Många sökande till läsåret 2018/2019!

Nu är ansökningstiden slut för att söka till Svenska Balettskolan. ”Det är otroligt roligt att det är så många sökande till skolan. Intresset har varit jättestort. Nästa år firar skolan 70 år och det kommer bli ett speciellt läsår för våra elever”, säger Sebastian...

läs mer

Frågor och svar

Måste man ha dansat innan för att börja i årskurs 4? Nej, det finns inga krav på tidigare danserfarenhet när du söker till årskurs 4 men kan krävas till övriga årskurser. Hur går antagningsproven till? Antagningsproven eller färdighetsproven som dom kallas är upplagda...

läs mer

Pin It on Pinterest

Share This