Dansläger

Pröva på att dansa på Svenska Balettskolan

Gratis för alla barn som går i åk3 eller åk4!

Dansläger på sportlovet

På sportlovet 11-13 februari håller vi ett dansläger för alla barn som går i åk 3 eller åk 4 i Västsverige och som vill pröva på att dansa på Svenska Balettskolan.

Danslägret hålls mellan 09.00-15.00 och är helt gratis och först till kvarn gäller. 

Vi kommer att pröva på att dansa balett, streetdance och scenisk folkdans samt ha akrobatik- och dramalektioner. Sista dagen avslutar vi med en uppvisning där alla barn får vara med i Cirkusbaletten och visa sina föräldrar vad vi gjort under lägret.

Barnen lämnas mellan 09.00-09.30 och hämtas mellan 15.00-15.30. 

Klädsel är valfri, men det ska vara lätt att röra sig.

Danslägret är endast öppet för barn som går i åk 3 eller i åk 4.

Föranmälan krävs, se nedan.

Danslägret är fullt! 

Observera att det inte går att anmäla sig mer till danslägret 11-13 februari.

Vårt informationsbrev till anmälda deltagare skickades ut med e-post lördag 2/2 kl 10.00. Är ni anmälda och inte mottagit denna e-post, kontakta vår ansvariga producent emma.iden@grundskola.goteborg.se

Hann du inte anmäla dig till vårt dansläger?

Då kan du istället anmäla er till våra GRATIS dansdagar med öppet hus lördag 9 och 23 februari.

Det går bra att komma till båda danslektionerna, eller en av dem.

10.00 – 10.40      ”Pröva på” danslektion 1 för dig

10.50 – 11.00      Informationsmöte

11.00 – 11.30      Se barnföreställningen Cirkusbaletten

11.30 – 12.10       ”Pröva på” danslektion 2 för dig

Till dansdagarna med öppet hus är barnen tillsammans med sina föräldrar och får pröva på att dansa och se skolans elever uppträda. Det finns fika för alla.

Öppet hus med pröva på för barn 8-11 år

Lördag 19/1, 9/2 och 23/2

Möt lärare, elever och föräldrar och få information om hur en skoldag ser ut på Svenska Balettskolan.

Alla barn mellan 8  - 11 år är välkomna att pröva på att dansa.

Dansklasserna består av olika moment från balett och modern dans och ackompanjeras av levande musik! Danslektionerna passar både dig som har dansat förut och dig utan danserfarenhet.

Ingen föranmälan krävs. Vi har dropin mellan 09.30-13.00 lördag den 19 januari, 9 och 23 februari!

Byt grundskola!

Anmäl dig till dansaudition senast 28 februari!

Är du mellan 9 - 14 år och vill börja dansa på en elitskola! Nu kan du anmäla dig till audition inför höstterminen 2019.

Du kan söka till åk 4 samt till ströplatser i övriga årskurser. Du behöver inte ha någon danserfarenhet när du börjar i åk 4. Hos oss får du lära dig dans från grunden. Det är gratis att gå på Svenska Balettskolan.

Som elev på Svenska Balettskolan får du möjlighet att utveckla dig inom den klassiska och moderna dansen samtidigt som du läser grundskolans vanliga teoriämnen.

Redan i åk 4 reser elever från hela regionen varje dag till vår unika grundskola i Göteborg.

Vill du stå på scen och dansa på GöteborgsOperan, Lorensbergsteatern eller åka på turné i regionen tillsammans med dina klasskamrater?

Sök då till Svenska Balettskolan - en ”vanlig” grundskola i åk 4-9 med dans på schemat, öppen för alla barn i hela Västsverige!

Frågor och svar

Måste man ha dansat innan för att börja i årskurs 4? Nej, det finns inga krav på tidigare danserfarenhet när du söker till årskurs 4 men kan krävas till övriga årskurser. Hur går antagningsproven till? Antagningsproven eller färdighetsproven som dom kallas är upplagda...

läs mer

Många sökande till läsåret 2018/2019!

Nu är ansökningstiden slut för att söka till Svenska Balettskolan. ”Det är otroligt roligt att det är så många sökande till skolan. Intresset har varit jättestort. Nästa år firar skolan 70 år och det kommer bli ett speciellt läsår för våra elever”, säger Sebastian...

läs mer

Prova på dans gratis och kom med till öppet hus!

LÄS MER OM VÅRA ÖPPNA HUS, KLICKA HÄR! Lördag 19 januari samt 9 och 23 februari 2019 Lördag 19 januari samt 9 och 23 februari 2019 håller vi öppet hus där alla barn från 8-11 år kan prova på dansklasser och uppleva barnföreställningen Cirkusbaletten. Dansklasserna...

läs mer

Pin It on Pinterest

Share This