Luciakonfekt 11 december – en julkonsert fylld med dans, musik och sång!

Välkommen till en julkonsert utöver det vanliga!

Den 11 december öppnar Göteborgs Konserthus dörrarna till en värld fylld av undersköna toner och julig konfekt där publiken i musik och dans får uppleva julens vackra budskap. I centrum står Nötknäpparen och hans vänner som tar oss med på en musikalisk resa med luciatåg, älskade julsånger och julklappar.

Det är en imponerande samling som möts på scenen för att underhålla publiken:  Svenska Balettskolan, Brunnsbo Musikklassers goss- och flickkör och Västra Götalands Ungdomssymfoniker. Dirigenter är Simon Kim Phipps, Kicki Rosén Bejstam och Patrik Wirefeldt.

För regin står Sebastian Michanek:

Det kommer bli en julkonsert helt utöver det vanliga. Vi kommer bjuda in publiken till ett magiskt juläventyr där vi tillsammans med Nötknäpparen får lära oss om julens traditioner och uppleva styrkan att finnas för varandra. De talangfulla ungdomarna kommer imponera med deras musik, sång och dans!

Projektet är ett kreativt samarbete mellan musiker, sångare och dansare som tillsammans skapar en föreställning där konstarterna möts och summan blir större än delarna.

Jakob Köpf Lindström, elev på Svenska Balettskolan kommer gestalta Nötknäpparen under Luciakonfekten:

Luciakonfekt är en julkonsert där vi både sjunger och dansar. Jag ska vara Nötknäpparen fast också Lucia. Det är spännande att få samarbeta med andra ungdomar som sjunger och spelar musik.

Bland musikerna finns 15-åriga cellisten Ester Djurovic:

Det är kul att det inte bara är en vanlig konsert, utan att det blir sceniskt också. Det känns mäktigt att få vara med i ett så stort sammanhang och det ska bli häftigt att se vad dansarna kommer att göra, säger hon.

Tjajkovskijs Nötknäpparen hör verkligen julen till och musiken har en given plats i många hjärtan. Den lilla uvertyren sätter stämningen för en hänförande danssaga med Nötknäpparen och hans vänner.

Luciakonfekt spelas 11 december kl 13.00, 15.30 och 18.00

Information om biljettbokning finns här: https://www.gso.se/program/konserter/luciakonfekt-2021

Föregående

Nästa

Pin It on Pinterest