Dansläger

Pröva på att dansa på Svenska Balettskolan

Anmäl dig till dansläger,

gratis för alla barn som går i åk3 och åk4!

Dansläger 2022

Den 14-16 februari (3 heldagar) och 17-19 februari (3 heldagar) håller vi GRATIS dansläger för alla barn som går i åk 3 och åk 4 i Västsverige och som vill pröva på att dansa på Svenska Balettskolan.

DANSLÄGER 1: Måndag 14/2 till onsdag 16/2 (3 heldagar)

DANSLÄGER 2: Torsdag 17/2 till lördag 19/2 (3 heldagar)

Danslägret hålls mellan 09.00-15.00 och är helt gratis och först till kvarn gäller. 

OBS! Det går endast att anmäla sig till ett dansläger!

Vi kommer att pröva på att dansa balett, streetdance och scenisk folkdans samt ha akrobatik- och dramalektioner. Sista dagen håller vi en liten uppvisning där alla barn frå visa vad de lärt sig för sina föräldrar och vänner. Även några äldre elever från Svenska Balettskolan medverkar.

Barnen lämnas mellan 09.00-09.30 och hämtas mellan 15.00-15.30.

Klädsel är valfri, men det ska vara lätt att röra sig.

Ett informationsbrev skickas ut till anmälda deltagare med e-post en vecka innan danslägret

Är ni anmälda och inte mottagit vårt informationsbrev en vecka innan lägret, kontakta då skolan via email svenska.balettskolan@grundskola.goteborg.se 
eller telefon 031-366 81 68

Anmäl dig till ett av våra dansläger!

Danslägret är endast öppet för barn som går i åk 3 och åk 4. Föranmälan krävs, se nedan.

Det går att anmäla sig till DANSLÄGER 1 eller DANSLÄGER 2. Det går endast att anmäla sig till ett av våra tre dansläger. Anmälan till fler läger kommer annulleras.

Byt grundskola!

Anmäl dig till dansaudition senast 2 mars 2022!

Är du mellan 9 - 14 år och vill börja dansa på en elitskola?
Då kan du anmäla dig till audition inför höstterminen 2021. Sista anmälningsdag är den 2 mars.

Du kan söka till åk 4 samt till ströplatser i övriga årskurser. Ingen danserfarenhet krävs när du börjar i åk 4. Hos oss får du lära dig dans från grunden.

Det är kostnadsfritt att gå på Svenska Balettskolan. Som elev får du möjlighet att utveckla dig inom den klassiska och moderna dansen samtidigt som du läser grundskolans vanliga teoriämnen.

Redan i åk 4 reser elever från hela regionen varje dag till vår unika grundskola i Göteborg.

Vill du stå på scen och dansa på GöteborgsOperan, Lorensbergsteatern eller åka på turné i regionen tillsammans med dina klasskamrater?

Sök då till Svenska Balettskolan - en ”vanlig” grundskola i åk 4-9 med dans på schemat, öppen för alla barn i hela Västsverige!

Frågor och svar

Frågor och svar

Måste man ha dansat innan för att börja i årskurs 4? Nej, det finns inga krav på tidigare danserfarenhet när du söker till årskurs 4 men kan krävas till övriga årskurser. Hur går antagningsproven till? Antagningsproven eller färdighetsproven som dom kallas är upplagda...

läs mer
På Svenska Balettskolan får alla elever en egen Mac

På Svenska Balettskolan får alla elever en egen Mac

Svenska Balettskolan är en grundskola för årskurs 4 – 9. Men här får eleverna också en förberedande elitutbildning i dans. Det ställer stora krav på lärande, effektivitet och utrustning. Som elev i Svenska Balettskolan läser man alla teoretiska grundskoleämnen för...

läs mer
Därför presterar elever på Svenska Balettskolan bättre

Därför presterar elever på Svenska Balettskolan bättre

Fysiskt aktiva barn mår bättre och presterar bättre i skolan. Det är känt från en rad forskningsrapporter. Men på Svenska Balettskolan i Göteborg är det ingen nyhet att barn som tränar dagligen och får rätt support har lättare att koncentrera sig och når bättre...

läs mer

Pin It on Pinterest

Share This