Dansläger

Pröva på att dansa på Svenska Balettskolan

Anmäl dig till dansläger,

gratis för alla barn som går i åk3 och åk4!

Covid-19

Regeringen har från och med 21 januari tagit bort restriktioner som berör barnens fritidsaktiviteter vilket möjliggör att vi kan hålla våra dansläger på sportlovet.

Danslägret på Svenska Balettskolan kommer att genomföras på ett så säkert sätt som möjligt för allas trygghet.

Alla barn kommer vara i mindre grupper och föräldrar och barn möts upp utanför skolan av extra personal som har till uppgift att säkra ett tryggt dansläger. Alla utrymmen städas och desinficeras flera gånger kontinuerligt under danslägret.

Extra dansläger lördag 27 februari

För att ge fler möjligheten att pröva våra dansläger har vi lagt till ett extra dansläger på lördag 27/2 kl 09.00-15.00.

Först till kvar gäller

Dansläger 2021

Den 15-17 februari (3 heldagar), 18-19 februari (2 heldagar) samt lördag 27/2 håller vi GRATIS dansläger för alla barn som går i åk 3 och åk 4 i Västsverige och som vill pröva på att dansa på Svenska Balettskolan.

DANSLÄGER 1: Måndag 15/2 till onsdag 17/2 (3 heldagar)

DANSLÄGER 2: Torsdag 18/2 till fredag 19/2 (2 heldagar)

DANSLÄGER 3: Lördag 27/2 (1 heldag)

Danslägret hålls mellan 09.00-15.00 och är helt gratis och först till kvarn gäller. OBS! Det går endast att anmäla sig till ett dansläger!

Vi kommer att pröva på att dansa balett, streetdance och scenisk folkdans samt ha akrobatik- och dramalektioner. I år kan vi inte göra en uppvisning på grund av Covid-19, men vi spelar in en av dansarna som vi sedan skickar till alla föräldrar efteråt.

Barnen lämnas mellan 09.00-09.30 och hämtas mellan 15.00-15.30. 

Klädsel är valfri, men det ska vara lätt att röra sig.

Ett informationsbrev skickas ut till anmälda deltagare med e-post en vecka innan danslägret

Är ni anmälda och inte mottagit vårt informationsbrev en vecka innan lägret, kontakta då skolan via email svenska.balettskolan@grundskola.goteborg.se 
eller telefon 031-366 81 68

Anmäl dig till ett av våra dansläger!

Danslägret är endast öppet för barn som går i åk 3 och åk 4. Föranmälan krävs, se nedan.

Det går att anmäla sig till DANSLÄGER 1, DANSLÄGER 2 eller DANSLÄGER 3. Det går endast att anmäla sig till ett av våra tre dansläger. Anmälan till fler läger kommer annulleras.

Byt grundskola!

Anmäl dig till dansaudition senast 2 mars 2021!

Är du mellan 9 - 14 år och vill börja dansa på en elitskola?
Då kan du anmäla dig till audition inför höstterminen 2021. Sista anmälningsdag är den 2 mars 2021.

Du kan söka till åk 4 samt till ströplatser i övriga årskurser. Ingen danserfarenhet krävs när du börjar i åk 4. Hos oss får du lära dig dans från grunden.

Det är kostnadsfritt att gå på Svenska Balettskolan. Som elev får du möjlighet att utveckla dig inom den klassiska och moderna dansen samtidigt som du läser grundskolans vanliga teoriämnen.

Redan i åk 4 reser elever från hela regionen varje dag till vår unika grundskola i Göteborg.

Vill du stå på scen och dansa på GöteborgsOperan, Lorensbergsteatern eller åka på turné i regionen tillsammans med dina klasskamrater?

Sök då till Svenska Balettskolan - en ”vanlig” grundskola i åk 4-9 med dans på schemat, öppen för alla barn i hela Västsverige!

Frågor och svar

Frågor och svar

Måste man ha dansat innan för att börja i årskurs 4? Nej, det finns inga krav på tidigare danserfarenhet när du söker till årskurs 4 men kan krävas till övriga årskurser. Hur går antagningsproven till? Antagningsproven eller färdighetsproven som dom kallas är upplagda...

läs mer
På Svenska Balettskolan får alla elever en egen Mac

På Svenska Balettskolan får alla elever en egen Mac

Svenska Balettskolan är en grundskola för årskurs 4 – 9. Men här får eleverna också en förberedande elitutbildning i dans. Det ställer stora krav på lärande, effektivitet och utrustning. Som elev i Svenska Balettskolan läser man alla teoretiska grundskoleämnen för...

läs mer
Därför presterar elever på Svenska Balettskolan bättre

Därför presterar elever på Svenska Balettskolan bättre

Fysiskt aktiva barn mår bättre och presterar bättre i skolan. Det är känt från en rad forskningsrapporter. Men på Svenska Balettskolan i Göteborg är det ingen nyhet att barn som tränar dagligen och får rätt support har lättare att koncentrera sig och når bättre...

läs mer

Pin It on Pinterest

Share This