Nötknäpparen

En julbalett för hela familjen på Loerensbergsteatern

Göteborgs-Posten:

 "Hela Nötknäpparen på Lorensbergsteatern är ett lyckat danskalas med förutsättningar att bli en ny julklassiker i Göteborg"

 

Danstidningen:

"Allt är välgjort och dansglädjen lyser hos alla"

 

Tidningen Kulturvinden:

"Nötknäpparen är en sällsynt lyckad version. Man kan lyriskt tala om framtidens balettstjärnor, men det är ju uppenbart att de är små stjärnor redan nu. "

Skolans elever deltar tillsammans med professionella dansare i jultraditionen Nötknäpparen varje jul på Lorensbergsteatern. Upplev Göteborgs juligaste dansföreställning med sagolik scenografi, vackra kostymer och allt som hör den svenska julen till. Allt till Tjajkovskijs älskade musik.

Spelas 18-21 december 2020

Nötknäpparen – En julbalett för hela familjen

Upplev Göteborgs juligaste föreställning med sagolik scenografi, vackra kostymer och allt som hör den svenska julen till.

Gå med hela familjen på en föreställning som förutom dans bjuder på skådespel och julstämning för både små som stora. Ensemblen består av en härlig blandning av dansande barn, professionella dansare och karaktärsdansare.

Upplev den välkända julsagan där Clara och hennes nötknäpparsoldat bjuds på ett fantastiskt äventyr. I julnattens magi möter de en armé av råttor, går vilse i en snöstorm och besöker ett pepparkaksslott där julens alla sötsaker får liv. Nötknäpparen och Clara förvandlas under sin resa till prins och prinsessa som tillsammans dansar balettens klassiska pas de deux till Tjajkovskijs älskade musik.

Läs med och boka biljetter på nötknäpparen.se

Videotrailers

Dokumentär – bakom kulisserna på Nötknäpparen

I dokumentären får publiken följa dansarnas, elevernas och hela produktionens arbete från repetition till premiär.

Läs mer om dokumentären här

Relaterade artiklar

Aktuella föreställningar

Klicka på bannern för respektive föreställningen nedan för att läsa mer:

Pin It on Pinterest

Share This