Dans för barn 7-9 år

Privata dansstudios erbjuder dansträning för barn i Göteborgsregionen

Svenska Balettskolans certifierade danslinje 7-9 år

Dansa en till två gånger i veckan på en privat dansskola nära dig. Flera dansskolor i Göteborgsregionen erbjuder Svenska Balettskolans certiferade danslinje där flickor och pojkar får lära sig den klassiska balettens grunder varvat med modern dans och improvisation. 

Du får träna smidighet, styrka, koncentration och musikalitet fyllt med rörelser och dansglädje.

Alla barn som går Svenska Balettskolans certifierade danslinje får möjlighet att se Nötknäpparen på Lorensbergsteatern gratis till jul samt delta i en dansuppvisning tillsammans i februari 2020 på Svenska Balettskolan.

Syftet är att öva sig i olika grundläggande dansmoment. Vi övar oss i koder och konventioner, att förstå en träningsklass. Vi övar på att vara koncentrerade, lyssna, räcka upp handen när vi vill fråga något.

Vi övar på att förstå kroppens olika kroppsdelar och att förstå rummets olika platser. Vi övar på rader, på cirkel och på att dansa vid balettstången. Detta för att bli förberedd att kunna söka till Svenska Balettskolans grundskola i årskurs 4-9 med dans på schemat.

Klädsel flickor: Valfri dansdräkt samt mjuka ljusa balettskor. Uppsatt hår.

Klädsel pojkar: Vitt linne och tights samt mjuka vita balettskor.

Som elev på Svenska Balettskolan får barnen sedan möjlighet att utveckla och fördjupa sig inom den klassiska och moderna dansen samtidigt som de läser grundskolans vanliga teoriämnen. Redan i åk 4 reser elever från hela regionen varje dag till Göteborgsregionens unika grundskola med dans.

Här kan du anmäla dig till höstens kurser:

Göteborg - Centrum

Göteborg - Majorna

Göteborg - Frölunda

Mölndal

Kungälv

Byt grundskola!

Anmäl dig till dansaudition senast 3 mars 2020!

Är du mellan 9 - 14 år och vill börja dansa på en elitskola?
Nu kan du anmäla dig till audition inför höstterminen 2020.

Du kan söka till åk 4 samt till ströplatser i övriga årskurser. Ingen danserfarenhet krävs när du börjar i åk 4. Hos oss får du lära dig dans från grunden.

Det är gratis att gå på Svenska Balettskolan. Som elev får du möjlighet att utveckla dig inom den klassiska och moderna dansen samtidigt som du läser grundskolans vanliga teoriämnen.

Redan i åk 4 reser elever från hela regionen varje dag till vår unika grundskola i Göteborg.

Vill du stå på scen och dansa på GöteborgsOperan, Lorensbergsteatern eller åka på turné i regionen tillsammans med dina klasskamrater?

Sök då till Svenska Balettskolan - en ”vanlig” grundskola i åk 4-9 med dans på schemat, öppen för alla barn i hela Västsverige!

Frågor och svar

Frågor och svar

Måste man ha dansat innan för att börja i årskurs 4? Nej, det finns inga krav på tidigare danserfarenhet när du söker till årskurs 4 men kan krävas till övriga årskurser. Hur går antagningsproven till? Antagningsproven eller färdighetsproven som dom kallas är upplagda...

läs mer
Många sökande till läsåret 2018/2019!

Många sökande till läsåret 2018/2019!

Nu är ansökningstiden slut för att söka till Svenska Balettskolan. ”Det är otroligt roligt att det är så många sökande till skolan. Intresset har varit jättestort. Nästa år firar skolan 70 år och det kommer bli ett speciellt läsår för våra elever”, säger Sebastian...

läs mer
Prova på dans gratis och kom med till öppet hus!

Prova på dans gratis och kom med till öppet hus!

LÄS MER OM VÅRA ÖPPNA HUS, KLICKA HÄR! Lördag 19 januari samt 9 och 23 februari 2019 Lördag 19 januari samt 9 och 23 februari 2019 håller vi öppet hus där alla barn från 8-11 år kan prova på dansklasser och uppleva barnföreställningen Cirkusbaletten. Dansklasserna...

läs mer

Pin It on Pinterest

Share This