Att stå på scen och att vara med i hela den process som leder fram till en färdig dansföreställning - är en stor del av utbildningen på Svenska Balettskolan. Vi har en stark föreställningstradition, en möjlighet - men också ansvar - att förvalta det svenska danskulturarvet.

Snödrottningen
Foto: Tilo Stengel

För att våra elever skall få erfarenhet av den professionella danskonsten samarbetar vi med olika teatrar t ex  Stora teatern och Lorensbergsteatern. Eleverna repeterar med koreografer både från skolan och från andra institutioner te x Göteborgsoperan. Vi samarbetar även gästkoreografer från andra delar av världen.

Läs mer om våra föreställningar

 • dansportalen.se skriver om ”Framgångsrika elever i Göteborg”

  dansportalen.se skriver om ”Framgångsrika elever i Göteborg”

  I helgen har Svenska Balettskolan i Göteborg haft sina elevföreställningar på den vackra, mer än 100 år gamla, Lorensbergsteatern i centrala Göteborg. I en uppsättning av Hans & Greta av koreografen Terence Etheridge, som även satte upp Snödrottningen för skolan …Läs mer »
 • MARELD – Internationell dansgala, 25 oktober 2017

  MARELD – Internationell dansgala, 25 oktober 2017

  Välkommen till en dansgala med morgondagens stjärnor! Internationella erkända elitskolor inom dans intar Lorensbergsteatern med den unika föreställningen ”Mareld” som gnistrar av hungriga unga talangers briljans. Vi är glada att för åttonde året i rad stå som arrangör för Nordens …Läs mer »
 • HANS & GRETA + CREATIVES, 3-5 juni 2017

  HANS & GRETA + CREATIVES, 3-5 juni 2017

  Svenska Balettskolan presenterar en föreställning för hela familjen med klassisk balett och modern dans Hans & Greta Svenska balettskolan fortsätter med sitt succétema och ger i år ännu en sagobalett, Hans & Greta, efter bröderna Grimms älskade berättelse skapad av …Läs mer »
 • Lucia

  Lucia

  Svenska Balettskolan 13 december 2016 Svenska Balettskolan bjuder in till ett roligt och dansant luciatåg med julredovisning. Eventet äger rum i balettsal 1 på skolan. Vi lussar 3 gånger med samma uppställning. Platserna är begränsade. Först till kvarn!Läs mer »
 • MARELD 2016 – Internationell balettgala med framtidens dansstjärnor

  MARELD 2016 – Internationell balettgala med framtidens dansstjärnor

  STORA TEATERN 19 OKTOBER 2016 MARELD – Göteborgs egen internationella balettgala med framtidens dansstjärnor inom den klassiska och moderna dansen. För sjunde året i rad agerar Svenska Balettskolan i Göteborg värd för MARELD, där sju internationella erkända elitskolor inom dans vid …Läs mer »