Elev från Svenska Balettskolan uttagen till semifinal i den internationella och prestigefulla balettävlingen Prix de Lausanne

David Didkovsky Mikadze, elev vid Svenska Balettskolan, är utav 363 tävlande uttagen som den enda svenska danselev och som den enda kille från Norden till semifinalen i Pris de Lausanne.

Prix de Lausanne är världens mest prestigefulla balettävlingen som går av stapeln för 47e gången. Många av dansvärlden stjärnor har tävlat i denna internationella danstävling.

”Jag fick själv möjlighet tävla i Pris de Lausanne och fick finalistpris i 2000 samt gästade tävlingen 2001. Tävligen öppnade många dörrar för mig och gav mig flera jobberbjudande. Internationella skolor och kompanier besöker alla tävligen i jakten på nya unga talanger. Det är otroligt roligt att vi igen har en elev från Svenska Balettskolan i Göteborg som kvalificerar sig till att tävla i semifinalen i Pris de Lausanne och jag är säker på att det kommer öppna upp många dörrar för honom”

säger Sebastian Michanek som idag är Konstnärlig chef vid Svenska Balettskolan

David är 15 år och går sitt 6e år vid Svenska Balettskolan i Göteborg där han utbildar sig till professionell balettdansare. I våras kunde göteborgspubliken se David som titelrollen Hans i den klassiska baletten Hans & Greta av den brittiska koreografen Terence Etheridge och till jul ser vi honom som huvudrollen Nötknäpparen i helaftonsbaletten med samma namn.

Helaftonsbaletten Nötknäpparen spelas 21 och 22 december 2018 på Lorensbergsteatern där publiken får ser dansare från Kungliga Baletten, Berlin State Ballet, Den Kongelige Danske Ballet, GöteborgsOperans balett, Kungliga Svenska Balettskolan i Stockholm och Svenska Balettskolan Göteborg. Läs mer och boka biljetter på notknapparen.se

Föregående

Nästa

Pin It on Pinterest