Cirkusbaletten

En barnmusikal med hits från Billy Elliot, Anastasia och Hairspray

Cirkusbaletten – en rolig och fartfylld barnmusikal!

Cirkusbaletten är en humoristiskt dansföreställning för barn där vi får följa med Svenska Balettskolans egen cirkusdirektör som tillsammans med publiken trollar fram olika sagor från cirkusens gamla sagolåda. Vi får möta olika sceniska danser och följa med på en resa genom en dansares dag.

Cirkusbalettens sagolåda bjuder på tyll och tåskor och häftiga hopp och trix. Vi får följa med på en förtrollande sagoresa till Svansjön, Nötknäpparens sockerrike och Landet Ingenstans där Kaptens Kroks pirater fyller cirkusringen.

Föreställningen är 30 min och riktar sig till barn mellan 6-11 år. Efter föreställningen är det möjligt att träffa och ta en selfie med någon av cirkusballerinorna och cirkussoldaterna. Ensemblen består av professionella danselever och artister från Svenska Balettskolan.

Syftet med föreställningen är att göra dans mer tillgängligt för barn och inspirera unga att börja dansa. Barn mellan 7-9 år uppmuntras att prova på dans med en av Svenska Balettskolans certifierade danslinjer runt om i Göteborgsregionen, läs mer om danslinjen 7-9 år här.

Barn som går i åk 3-4 och som vill dansa varje dag helt gratis uppmuntras att söka till Svenska Balettskolans grundskola i åk 4-9. Redan från åk 4 reser barn från hela regionen till vår unika skola på Hisingen i Göteborg. Läs mer om hur du gör audition till skolan här.

Läs mer om Cirkusbaletten och föreställningstillfällen på cirkusbaletten.se

Relaterade artiklar

Svenska Balettskolan intar tre scener på Gothenburg Culture Festival 2020

Svenska Balettskolan intar tre scener på Gothenburg Culture Festival 2020

Svenska Balettskolan har dansat många somrar på Göteborgs kulturkalas. Inför årets festival utökas engagemanget rejält då skolan tar steget in på festivalens huvudscen vid Kungstorget – som också är den största.  Gothenburg Culture Festival är med över 1 miljon besök...

Svenska Balettskolan gästar Kulturkalaset med stor cirkusföreställning

Svenska Balettskolan gästar Kulturkalaset med stor cirkusföreställning

Varmt välkommen till den magiska Cirkusbaletten - en föreställning där du på ett humoristiskt och inspirerande sätt får möta olika sceniska danser och följa med på en resa genom en dansares dag. Till vår hjälp har vi Svenska Balettskolans alldeles egna cirkusdirektör...

Cirkusbaletten på turné till skolor i regionen

Cirkusbaletten på turné till skolor i regionen

Gratis turnéföreställning för åk 2-3 i Västsverige - en dansföreställning med klassisk balett, modern dans och scenisk folkdans. Svenska Balettskolan är en förberedande yrkesdansarutbildning i åk 4 - 9 och åker ut på turné som en del av skolans sceniska utbildning....

Aktuella föreställningar

Klicka på bannern för respektive föreställningen nedan för att läsa mer:

Pin It on Pinterest

Share This