Dans för barn 7-9 år

Privata dansstudios erbjuder dansträning för barn i Göteborgsregionen

Svenska Balettskolans certifierade danslinje 6-9 år

Dansa en till två gånger i veckan på en privat dansskola nära dig. Flera dansskolor i Göteborgsregionen erbjuder Svenska Balettskolans certiferade danslinje där flickor och pojkar får lära sig den klassiska balettens grunder varvat med modern dans och improvisation. 

Du får träna smidighet, styrka, koncentration och musikalitet fyllt med rörelser och dansglädje.

Alla barn som går Svenska Balettskolans certifierade danslinje får möjlighet att se Nötknäpparen på Lorensbergsteatern gratis till jul samt delta i en dansuppvisning tillsammans i februari varje år på Svenska Balettskolan.

Syftet är att öva sig i olika grundläggande dansmoment. Vi övar oss i koder och konventioner, att förstå en träningsklass. Vi övar på att vara koncentrerade, lyssna, räcka upp handen när vi vill fråga något.

Vi övar på att förstå kroppens olika kroppsdelar och att förstå rummets olika platser. Vi övar på rader, på cirkel och på att dansa vid balettstången. Detta för att bli förberedd att kunna söka till Svenska Balettskolans grundskola i årskurs 4-9 med dans på schemat.

Danskläder Svenska Balettskolans certifierade danslinje 6-9 år
För alla barn som går Svenska Balettskolans certifierade danslinje gäller speciella balettkläder. Det finns även möjlighet att köpa Svenska Balettskolans överdragskläder med guldbroderad logotype.  

Rabatterade priser 
Alla kläder handlas i Dansbutiken på Vasaplatsen 6 till specialpriser. Även övrigt sortiment i butik och dansbutiken.com kan köpas till rabatterade priser med rabattkod SBG42. 

Klädsel & hår flickor 

 • Dräkt: Wear Moi Thalia mint
 • Trikåer: Bloch T0982G/L, Light Pink
 • Skor: Bloch S0213 pnk
 • Håret i platt hög knut utan hårband

Klädsel pojkar 

 • DansdräktWorktool 731M, Monopoli (grå) 
 • Strumpor: 52541, Vita (eller liknande)
 • Suspensoar: Intermezzo 7633, Beige (eller ljusa y-frontkalsonger) 
 • Skor: Freed FSS01CX, Vita (eller liknande)

Överdragskläder 

 • Grå SBG jacka 
 • Grå SBG byxor 
 • Svart SBG onepiece 

Här kan du anmäla dig till danslinjen:

Mölndal

Göteborg - Centrum

Göteborg - Frölunda

Kungsbacka

Kungälv

Göteborg - Majorna

Som elev på Svenska Balettskolan får barnen sedan möjlighet att utveckla och fördjupa sig inom den klassiska och moderna dansen samtidigt som de läser grundskolans vanliga teoriämnen. Redan i åk 4 reser elever från hela regionen varje dag till Göteborgsregionens unika grundskola med dans.

Byt grundskola!

Anmäl dig till dansaudition senast måndag 26 februari 2024!

Är du mellan 9 - 14 år och vill börja dansa på en elitskola?
Då kan du anmäla dig till audition inför höstterminen 2021. Sista anmälningsdag är måndag 26 februari 2024.

Du kan söka till åk 4 samt till ströplatser i övriga årskurser. Ingen danserfarenhet krävs när du börjar i åk 4. Hos oss får du lära dig dans från grunden.

Det är kostnadsfritt att gå på Svenska Balettskolan. Som elev får du möjlighet att utveckla dig inom den klassiska och moderna dansen samtidigt som du läser grundskolans vanliga teoriämnen.

Redan i åk 4 reser elever från hela regionen varje dag till vår unika grundskola i Göteborg.

Vill du stå på scen och dansa på GöteborgsOperan, Lorensbergsteatern eller åka på turné i regionen tillsammans med dina klasskamrater?

Sök då till Svenska Balettskolan - en ”vanlig” grundskola i åk 4-9 med dans på schemat, öppen för alla barn i hela Västsverige!

Frågor och svar

Frågor och svar

Måste man ha dansat innan för att börja i årskurs 4? Nej, det finns inga krav på tidigare danserfarenhet när du söker till årskurs 4 men kan krävas till övriga årskurser. Hur går antagningsproven till? Antagningsproven eller färdighetsproven som dom kallas är upplagda...

läs mer

Pin It on Pinterest