Svenska Balettskolan intar tre scener på Gothenburg Culture Festival 2020

Svenska Balettskolan har dansat många somrar på Göteborgs kulturkalas. Inför årets festival utökas engagemanget rejält då skolan tar steget in på festivalens huvudscen vid Kungstorget – som också är den största. 

Gothenburg Culture Festival är med över 1 miljon besök en av Nordens största kulturfestivaler. Här kan besökare utan kostnad njuta av ett rikt utbud av kultur; från opera, konst, musik, karneval, gatuteater och slöjd till teater, litteratur, film och inte minst dans.

Dansshow med morgondagens stjärnor och internationella dansare

Till sommarens festival kommer Svenska Balettskolan ge en fartfylld show med klassisk balett och modern dans på stora scenen. Det blir utdrag ur dansgalan Mareld och baletterna Nötknäpparen och Peter Pan & Wendy, som är skolans senaste produktion. Vi får också se tävlingsbidrag i Nordic Baltic Ballet Competition (f d Daldansen). Denna danstävling som sedan 1988 arrangerats i Mora eller Falun flyttar från 2021 till Göteborg, då Svenska Balettskolan tar över värdskapet.

Att vi får uppträda på kulturfestivalens stora scen innebär att vi kan ge en bredare publik en helt ny och rikare upplevelse av dans. För detta har vi bjudit in professionella dansare som tidigare gått på skolan. De kommer att dansa sida vid sida med våra nuvarande elever, säger Sebastian Michanek, konstnärlig chef på Svenska Balettskolan.

Efterfrågade på Barnens Kulturkalas

I festivalens program för barn har Svenska Balettskolan en självskriven plats sedan många år. I år dansar eleverna både på barnområdets stora scen i Bältesspännarparken och på Prova-på-scenen inne i Trädgårdsföreningen.

I cirkustältet i Bältesspännarparken ges Cirkusbaletten, en humoristisk familjeföreställning. Här får vi möta cirkusballerinor på tå och killar som utför trix och magiska danssteg. Allt under ledning av en klurig cirkusdirektör som trollar fram upptåg och glimtar ur dansens sagolika värld. Föreställningen är ca 30 min lång och rekommenderas från fyra år och uppåt.

Och för alla små och stora barn som vill prova på att dansa själva står elever från Svenska Balettskolan redo på Prova-på-scenen att lära ut steg och låta dig testa olika dansstilar. För tider se det officiella programmet.

Här dansar vi!

  • Fredag 14/4 kl 12.oo-12.3o     Prova-på-Scenen, Trädgårdsföreningen
  • Lördag 15/4 kl 12.oo-12.3o     Prova-på-Scenen, Trädgårdsföreningen
  • Lördag 15/8 kl 14.oo-15.oo     Stora scenen, Kungstorget
  • Lördag 15/8 kl 17.oo-17.35     Cirkustältet, Bältesspännarparken

Gothenburg Culture Festival produceras av Göteborg & Co med stöd av Göteborgs Stad och Näringslivsgruppen Göteborg & Co. GCF vill inspirera till att upptäcka något nytt och fortsätta uppleva stadens kulturutbud under resten av året.   

I början av juni tar Kulturkalaset ställning till om festivalen kan genomföras som planerat utifrån myndigheternas föreskrifter och rekommendationer. Läs mer här.

Föregående

Nästa

Pin It on Pinterest