Peter Pan & Wendy

En magisk balett för hela familjen

Följ med Peter Pan och Wendy på ett spännande äventyr till Landet Ingenstans där pirater och älvor väntar!

Ta med hela familjen och upplev en magisk föreställning som bjuder på dans, skådespel och sagolik scenografi.

Upplev det klassiska familjeäventyret där pojken som inte vill bli stor tar med Wendy och hennes bröder på deras livs resa. Tillsammans med De borttappade pojkarna och älvan Tingeling kämpar de mot den beryktade Kapten Krok.

En dansföreställning med balett, modern dans, street dance, akrobatik och scenisk folkdans, där dansgenrer möts och ger uttryck till berättelsens olika karaktärer.

Med danselever från Svenska Balettskolan.

LÄS MER om föreställningen på peterpanochwendy.se

Spelas på Lorensbergsteatern i maj 2021

Föreställningar
Fredag 7 maj 2021, kl 18.00, Premiär
Lördag 8 maj 2021, kl 13.30 och 18.00
Söndag 9 maj 2021, kl 13.30 och 18.00

Föreställningen är 1 h och 50 min inkl. 20 min paus

Biljettpriser
Vuxen: 395 kr
Ungdom t o m 26 år: 195 kr
Barn under 12 år: 95 kr

Rekommenderas från 6 år

KÖP BILJETTER på lorensbergsteatern.se eller i biljettkassan, 031 – 708 62 00


Den klassiska historien om Peter Pan och Wendy

När Peter Pan flyger in genom fönstret till de tre barnen Darlings sovrum för att leta efter sin borttappade skugga, går startskottet för ett klassiskt äventyr som trollbundit barn och vuxna i mer än hundra år. Tillsammans med Peter Pan ger sig Wendy och hennes bröder, Michael och John, iväg på sitt livs resa.

Färden går till landet Ingenstans – en magisk fantasiö befolkad av sjöjungfrur, pirater, älvor och indianer. Här möter barnen älvan Tingeling och De borttappade pojkarna, och här får de vara med om en rad fantastiska äventyr som kulminerar med striden mot skurkarnas skurk – den beryktade kapten Krok.

Njut av fantasin och den sagolika scenografin av Emanuel Petersson i denna humoristiska och vackra balett tolkad av Sebastian Michanek, konstnärlig chef för Svenska Balettskolan och skapare av den kritikerrosade helaftonsbaletten Nötknäpparen på Lorensbergsteatern, baserad på J.M. Barries barnboksklassiker Peter Pan och Wendy.

James Matthew Barrie föddes i den lilla skotska byn Kirremuir år 1860. Barries romaner, noveller och pjäser blev enormt framgångsrika, och under loppet av sin levnad blev författaren adlad och fick ta emot en rad hedersbetygelser, bland annat Order of Merit. Barries kärlek till barnen var stor, och de inspirerade honom i sin tur till verket Peter Pan, som kom att bli författarens mest kända.


På bilder: Marcus Landin som Peter Pan, Lovisa Systad som Wendy, Jack Ullman som Michael och Kalle Mårtensson som John.
Foto: Tilo Stengel
Illustration: Emmanuel Pettersson

Föregående

Nästa

Pin It on Pinterest