Cirkusbaletten

Upplev en dansares dag!

Cirkusbaletten är en humoristiskt dansföreställning för barn där vi får följa med Svenska Balettskolans egen cirkusdirektör som tillsammans med publiken trollar fram olika sagor från cirkusen gamla sagolåda. Vi får möta olika sceniska danser och följa med på en resa genom en dansares dag.

Cirkusbalettens sagolåda bjuder på tyll och tåskor och häftiga hopp och trix. Vi får följa med på en förtrollande sagoresa till Svansjön, Nötknäpparens sockerrike och Landet Ingenstans där Kaptens Kroks pirater fyller cirkusringen.

Föreställningen är 30 min och riktar sig till barn mellan 6-11 år. Efter föreställningen är det möjligt att träffa och ta en selfie med någon av cirkusballerinorna och cirkussoldaterna.

Ensemblen består av professionella danselever och artister från Svenska Balettskolan.

Syftet med föreställningen är att göra dans mer tillgängligt för barn och inspirera unga att börja dansa. Barn mellan 7-9 år uppmuntras att pröva att dansa en av Svenska Balettskolans certifierade danslinjer runt om i Göteborgsregionen, läs mer om danslinjen 7-9 år här.

Barn som går i åk 3-4 och som vill dansa varje dag helt gratis uppmuntras att söka till Svenska Balettskolans grundskola i åk 4-9. Redan från åk 4 reser barn från hela regionen till vår unika skola på Hisingen i Göteborg. Läs mer om hur du för audition till skolan här.

KOM OCH SE CIRKUSBALETTEN – GRATISFÖRESTÄLLNING!

Föregående

Nästa

Pin It on Pinterest

Share This