Luciakonfekt

En julkonsert med dans, musik och sång på Göteborgs Konserthus

Luciakonfekt – en julkonsert fylld med dans, musik och sång!

Den 11 december öppnar Göteborgs Konserthus dörrarna till en värld fylld av undersköna toner och julig konfekt där publiken i musik och dans får uppleva julens vackra budskap. I centrum står Nötknäpparen och hans vänner som tar oss med på en musikalisk resa med luciatåg, älskade julsånger och julklappar.

Det är en imponerande samling som möts på scenen för att underhålla publiken:  Svenska Balettskolan, Brunnsbo Musikklassers goss- och flickkör och Västra Götalands Ungdomssymfoniker. Dirigenter är Simon Kim Phipps, Kicki Rosén Bejstam och Patrik Wirefeldt.

För regin står Sebastian Michanek:

Det kommer bli en julkonsert helt utöver det vanliga. Vi kommer bjuda in publiken till ett magiskt juläventyr där vi tillsammans med Nötknäpparen får lära oss om julens traditioner och uppleva styrkan att finnas för varandra. De talangfulla ungdomarna kommer imponera med deras musik, sång och dans!

Projektet är ett kreativt samarbete mellan musiker, sångare och dansare som tillsammans skapar en föreställning där konstarterna möts och summan blir större än delarna.

Jakob Köpf Lindström, elev på Svenska Balettskolan kommer gestalta Nötknäpparen under Luciakonfekten:

Luciakonfekt är en julkonsert där vi både sjunger och dansar. Jag ska vara Nötknäpparen fast också Lucia. Det är spännande att få samarbeta med andra ungdomar som sjunger och spelar musik.

Bland musikerna finns 15-åriga cellisten Ester Djurovic:

Det är kul att det inte bara är en vanlig konsert, utan att det blir sceniskt också. Det känns mäktigt att få vara med i ett så stort sammanhang och det ska bli häftigt att se vad dansarna kommer att göra, säger hon.

Tjajkovskijs Nötknäpparen hör verkligen julen till och musiken har en given plats i många hjärtan. Den lilla uvertyren sätter stämningen för en hänförande danssaga med Nötknäpparen och hans vänner.

Luciakonfekt spelas 11 december kl 13.00, 15.30 och 18.00

Information om biljettbokning finns här: https://www.gso.se/program/konserter/luciakonfekt-2021

Relaterade artiklar

Danskalaset

Danskalaset

Danskalaset 26 augusti 2023 Alla ni som älskar dans och vill prova på - kom och dansa loss med oss!  Välkomna till Danskalaset – en fest för hela familjen!  Se färgsprakande dansföreställningar, pröva på balett, street eller folkdans. På Danskalaset kommer...

Svenska Balettskolan intar tre scener på Gothenburg Culture Festival 2020

Svenska Balettskolan intar tre scener på Gothenburg Culture Festival 2020

Svenska Balettskolan har dansat många somrar på Göteborgs kulturkalas. Inför årets festival utökas engagemanget rejält då skolan tar steget in på festivalens huvudscen vid Kungstorget – som också är den största.  Gothenburg Culture Festival är med över 1 miljon besök...

Svenska Balettskolan gästar Kulturkalaset med stor cirkusföreställning

Svenska Balettskolan gästar Kulturkalaset med stor cirkusföreställning

Varmt välkommen till den magiska Cirkusbaletten - en föreställning där du på ett humoristiskt och inspirerande sätt får möta olika sceniska danser och följa med på en resa genom en dansares dag. Till vår hjälp har vi Svenska Balettskolans alldeles egna cirkusdirektör...

Cirkusbaletten på turné till skolor i regionen

Cirkusbaletten på turné till skolor i regionen

Gratis turnéföreställning för åk 2-3 i Västsverige - en dansföreställning med klassisk balett, modern dans och scenisk folkdans. Svenska Balettskolan är en förberedande yrkesdansarutbildning i åk 4 - 9 och åker ut på turné som en del av skolans sceniska utbildning....

Aktuella föreställningar

Klicka på bannern för respektive föreställningen nedan för att läsa mer:

Peter Pan & Wendy på Lorensbergsteatern – en magisk balett för hela familjen. Läs mer på peterpanochwendy.se

Pin It on Pinterest