Den fula ankungen + Creatives

LORENSBERGSTEATERN 11 – 12 JUNI 2016

Stor dansglädje spreds vid Svenska Balettskolans årliga vårföreställning på Lorensbergsteatern.

Hela skolan med ett drygt sextiotal elever, mellan 10 och 16 år, var med under fyra föreställningar.

Årets föreställning – Den fula ankungen – gavs dels som matinéföreställning (endast första akten) men också som kvällsföreställning med en andra akt, Creatives.

Foto: Tilo Stengel

Foto: Tilo Stengel

Matinéföreställningen var väl anpassad för de yngre barnen. Historien om Den fula ankungen spelades upp med stor inlevelse och en fantastisk dansuppvisning med alla ingredienser, söta ankungar, en beskyddande ankmamma, gårdens flickor, hotfulla jägare och med en avslutande svandans av den vackra svanen med sina svanvänner.

Barnen i publiken levde sig in i berättelsen och glada rop om vad som hände på scenen hördes i salongen. Spontana “vill se mer”-kommentarer hördes när föräldrar och barn lämnade salongen. Föreställningen sådde säkert ett och annat dansfrö hos några av barnen i publiken.

Kvällsföreställningen, med sina två akter, gav publiken ett komplett potpurri av klassisk, neoklassisk och modern dans. Föreställningen drog ned fantastiska applåder från publiken. Ungdomarnas bredd inom dansstilar och inlevelse imponerade stort.

Vårens föreställning var koreograferad av Peter Christjansen, Roman Rumyantsev, Mauro Rojas, Jenny Malmborg, alla från Svenska Balettskolan i Göteborg, men gästades även av Terry Wright från Tring Park School for The Performing Arts och Hlin Diego Hjalmarsdóttir från Kungliga Baletten i Stockholm.

Foto: Tilo Stengel

Föregående

Nästa

Pin It on Pinterest