Elev från Svenska Balettskolan fick pris för ”Bästa dansare” vid Streetstar 2018!

Alice Almarales Mossberg, elev vid Svenska Balettskolan i Göteborg tog hem priset för ”Bästa dansare” i kategorien ”Next Generation 14-16 år” under Steetstar Dance School Challenge på Berwaldhallen den 28 oktober 2018.

Alice har styrka och smidighet i sin dans och visar som ung dansare på en fin tillgänglighet till musikalitet och gestaltning av rörelsens känsla. På scenen så visar hon ytterligare fram en helhet i gestaltningen av det uttryck som krävs i den specifika koreografin. Vi gratulerar Alice för denna roliga utmärkelse.

säger Nina Höglund, konstnärlig ansvarig för skolans undervisning inom modern nutida dans

Svenska Balettskolan deltog för första gången i Streetstar och tävlade med ett streetdansverk av skolans egna Mauro Rojas.

Streetstar bjuder årligen in alla Sveriges dansskolor till en stor danstävling. Ett unikt tillfälle för alla dansintresserade att mötas under en fullspäckad danshelg i Stockholm! Alla dansskolor tävlar med sina bästa shower med ett brett spektrum av estetiska och konstnärliga uttrycksformer. Streetstar ger unga dansare en möjlighet att mötas och ta plats och utveckla sina sceniska uttryck och erfarenheter.

Alla dansstilar finns representerade och juryn bedömer koreografi, teknik, musikalitet, komposition, kostym och framför allt dansglädje!

Årets jury bestod av Kenneth Kvarnström, Tine Matulassy, Patrik Sörling och Yeya Yeyalife.

Föregående

Nästa

Pin It on Pinterest