Snödrottningen

LORENSBERGSTEATERN 20-31 MAJ 2015

Baserad på en av H.C Andersens mest älskade berättelser Snödrottningen får vi genom den vackra dansens möjlighet till sagoberättande, följa med på en äventyrsresa.

Under resan träffar den unga Gerda på snökristaller, goda feér, snövargar och eldprinsessor. Allt i sitt sökande efter sin älskade Kai, som blivit förtrollad utav den onda Snödrottningen. En danssaga koreograferad av Terry Etheridge där vänskap, hopp och målmedvetenhet men framför allt kärlek, har kraften att övervinna allt.

Snödrottningen spelas som matinéföreställning och som akt 1 i kvällsföreställningen.

Kärlek är även temat i vår kvällsföreställnings andra akt. Om det så är kärleken till våren, eller en bröllopsfest, kärleken till livet- eller ett konstaterande, att vi faktiskt inte kan leva utan kärlek.

Foto: Tilo Stengel

Foto: Tilo Stengel

Den andra akten innehåller två nya moderna verk av koreograferna Ersin Aycan och Mauro Rojas. Även neoklassisk balett representeras med ett nyskapat stycke av Anne-Sophie Birabent. Vi kommer också at få se ett utdrag ur den klassiska Baletten Raymondas akt III. Där vi slängs in mitt in i bröllopsfestligheterna för Raymonda.

Kom och upplev den magi som uppstår när publik och dansare möts i en föreställning med framtidens stjärnor från Svenska Balettskolan i Göteborg.

Speltider:
30-31 maj på Lorensbergsteatern

Matiné
Föreställningstid kl.15:00, speltid ca 50 min 1 akt. Endast Snödrottningen

Kvällsföreställning
Föreställningstid kl.18:00, speltid ca 2 timmar inkl paus. Snödrottningen samt 2:a akt med blandat program av modern dans och klassisk balett

Biljettinformation försäljningsstart 17/4

Lorensbergsteaterns biljettkassa:
Öppet vardagar kl. 10-18
Telefon: 031-708 62 00
email: biljettkassan@lorensbergsteatern.se

http://www.lorensbergsteatern.se

Foto: Tilo Stengel

Föregående

Nästa

Pin It on Pinterest